Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Edistystä, edistystä! (pakollinen juoksupäivitys:)



Onneks sattu hyvä, vähän pilvinen ilma, mutta ei kuitenkaan satanut lenkillä :) Oon taas mielestäni ylittänyt itseni, ja sen takia rupesin kirjoittamaan! :)




Kunto kohoaa

1. Vielä alussa (5.6), eli 5 viikkoa sitten olin ihan rapakunnossa. Jaksoin hädin tuskin juosta 200 metriä. Se tarvitsi minulta suuria pinnistyksiä.

2. Aloittaessani jumpat rupesin myös harrastamaan lenkkeilyä. Aluksi juoksin yhden kerran tunnin pituisella lenkillä, sitten toisen, sitten kolmannen ja neljännen jne. Pätkät olivat ehkä 1-2 minuutin pituisia.

3. Seuraava edistysaskel oli metsätiellä, kun huomasin jaksavani juosta n. 3 minuutin pätkiä useamman kerran. Juokseminen ei tuntunut raskaalta työltä, vaan siitä jopa nautti ensimmäistä kertaa elämässä. 

4. Jokatoinen mp3-kappale kävelyä, joka toinen juoksua. Välissä saatoin kävellä sen parikin tai useamman kappaleen putkeen, kun tuntui, että ei jaksa. Lisäksi mp3-kappaleiden pituudet olivat erilaisia, joten saatoin juosta välillä jopa sen 5 minuuttia.

5. Tänään. Tänään minä huomasin, kuinka helkkaristi mun kunto on kohonnut! Jaksoin koko 1h 10min ajan juosta 5min-kävellä 4min-juosta 5min-kävellä 4min. Ei tarvinut kuin vaan kerran kävellä 5 minuuttia... Eli voi sanoa jo, että juoksen yli puolet mun lenkistä! :)))  Arvatkaapa, oonko ilonen, kun ajatellen lähtökohtaa. Ja vastuksia tottakai lisätään pikkuhiljaa. Käyn vielä perjantaina lenkin samalla tyylillä, mutta ensi viikolla nousen seuraavalle tasolle kunto-ohjelmassa. Uskosin, että pystysin jo tuohon, mutta pysytäänpä tää viikko vielä tällä tyylillä :) Seuraava taso on tässä:





2 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa hyvältä! :) Mäkin voisin kokeilla tollasta ohjelmaa, kun yleensä aina lähen vähän liian kovalla vauhdilla liikkeelle ja sit alkaa ärsyttää kun ei jaksakaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen hyvin lämpimästi :) Ja tuossa kuitenkin aloitetaan aivan alusta, niin tämmöinen minunlaiseni huonokuntoinenkin pääsee mukaan :) Hyviä lenkkejä!

      Poista