Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ajanjaksot, jotka muidenkin aloittavien liikkujien täytyisi tietää

Kellolle turpaan ja liikkeelle :)



Laihduttajalle / elämäntapaliikkunnan aloittajalle 3 merkittävää ajanjaksoa / haastetta:


1. 2 viikkoa
   - itseltä kysytään, että jatkaako liikuntaa vai eikö jatkaa, tavallaan ensimmäinen uupumus on monella tässä kohdin. Päättäväisyyttä siskot!

2. Puolitoista kuukautta
  - monet suomalaiset aloittavat liikunnan harrastamisen tuppaamalla heti viikot täyteen 5 krt liikuntaa, ja jaksavat suurinpiirtein sitten liikkua tämän ajan. Sitten se loppuu. Näin ei kuitenkaan käy kaikille, mutta on hyvin yleistä! Liikunta pitäisikin aloittaa vähitellen, ja lisätä liikuntakertoja pikkuhiljaa.

3. Puoli vuotta
   - kun jaksaa liikkua tämän kyseisen ajan säännöllisesti, on saanut liikunnan elämäntavakseen.

---

Tässä on jotain tietämystä, mitä haluan jakaa myös muille :) Sain tietää nämä eräältä henkilöltä, joka toimii Personal Trainerina. Itsessään en käytä häntä, vaan on tuttu muuta kautta.





2 viikon kohdalla minulla ei ainakaan ollut tuota miettimis-vaihetta. Mielestäni ensimmäiset jumpat ja lenkit olivat vaikeimpia, mutta opin sitten nauttimaan niistäkin. Ennen liikkuminen oli minulle semmoista suorittamista, pakkopullaa, kun on pakko laihtua. Näinä päivinä voin vain sanoa, että se tuo minulle elämäniloa ja nautintoa. Tietenkin lähteminen on välillä vaikeaa, mutta se olo, jonka liikkunasta saa, on sen arvoinen. Tuntuu, että painon putoaminen on enemmänkin plussaa kaiken rinnalla, ei vain sen kaiken tarkoitus.

Nyt tosiaan odottelen tuota puolentoista kuukauden kohtaa jännityksellä. :) Minulla tulee liikuttua aikalailla joka päivä, mutta pidän vapaata halutessani niin. Tähtään 1-2 lepopäivään / viikko. Luulen, että tämä kaikki olisi vaikeampaa, jos olisin laatinut itselleni tarkan aikataulun joka viikolle, että miten pitää liikkua ja kuinka paljon. Päivittäinen liikuntojen suunnittelu on paljon parempaa, siis suunnittelu fiilispohjalta.Saa siis nähdä miten minulle käy, uuvunko tai harkitsenko liikunnan jatkamista. Päätän jo nyt tässä vaiheessa, että minä pystyn ja minä jatkan. Tuntuu käsittämättömältä ajatuksena sekin, että olen jaksanut tätä näin hyvin jo kohta 3 viikkoa! Uusi ennätys! :D Ja lisää tulee...



Huomenna ajattelin taas lähteä vähän liikuntaostoksille ;) Siitä siis lisää myöhemmin, mitä mukaan tarttuu. Ja taas alkaa jumpat tauon jälkeen, jes! :)) Tätä on ootettu! Mutta nyt tärkein, eli kolmen päivän liikuntasuunnitelmat..:

Tavoitteet

Huomenna (maanantaina)
Pyöräilyä sekä Zumbatunti 60 min

Tiistaina
Lenkkeilyä n. 60min, pyörän kanssa tai jaloin

Keskiviikkona
V-P-R - tunti 60 min




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti